10 tips til et sundt hår

Her kommer mobil frisørens anbefaling til, hvad du kan gøre i dagligdagen for at holde dit hår sundt?
kend disse 10 tips til et sundt hår, for at holde dit hår flot og lækkert. 

Indholdsliste:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  1. Vask dit hår regelmæssigt

  At vaske håret regelmæssigt sikrer at både din hovedbund og dit hår er frit for skidt og fedt. Hvor ofte du skal vaske dit hår er afhængigt af hvilken hårtype du har og dine personlige præferencer. Hvis du har noget meget tørt hår, skal du begrænse vask af dit hår til to gange om ugen, hvis du modsat har en tendens til fedtet hår, kan det hjælpe at vaske håret lidt mere. Når du vasker dit hår, så vil jeg anbefale at du vasker det 2 gange i shampoo, for at det har den rigtige effekt. Første vask går som regel med at sætte sig på skidt og snavs, og næste vask plejer og beskytter. Det er vigtigt at man bruger en ordentlig shampoo fra frisøren, da den typisk indeholder mindre sulfat end de billigere gør. 

  2. Undgå kemi

  Du kan på ingen måde styre alle de udefrakommende faktorer som til dagligt påvirker dit hår, men du kan bestemme hvilken shampoo du bruger. Gå efter en shampoo som passer til din hår type, og med så lidt kemikalier i som muligt.

  Sulfater og parabener i shampoo bruges til at beskytte dit hår, men de kan give hudirritation over tid og øge chancen for hormon forstyrrelser.

  Det er ikke godt for håret med for mange kemikalier, og det kan medvirke til st ødelægge det. Jeg anbefaler altid produkter med naturlige ingredienser som f.eks fra mærket Björk som jeg forhandler.

  3. Børst håret rigtigt

  En ting jeg oplever når jeg kommer rundt som hjemmefrisør, er at mange børster deres hår forkert. Når man børster sit hår er det vigtigt at man starter nedefra sine spidser og arbejder sig op igennem håret. Hvis du starter ved hovedbunden og reder dig nedad er der en markant øget risiko for at du knækker dit hår på vejen ned. Udover børsteteknikken er det vigtigt at man har en god børste da en forkert børste kan knække håret. Jeg anbefaler en wet brush, ds den får bugt med selv genstridige knuder. på en skånsom måde. En wet brush er både blid mod hovedbunden og håret. Uanset hvor glad du ellers måtte være for din nuværende børste vil jeg anbefale dig at investere i en wet brush, da den både er effektiv og skånsom. 

  4. Brug conditioner

  Din conditioner indeholder produkter som gør dit hår glat, og meget nemmere at styre. Det beskytter dit hår fra både udefrakommende faktorer men også i forhold til glatning. Conditioner lukker dine spidser igen efter en shampoo vask og neutralisere håret. Conditioner skal tilføres dine spidser og ikke i området ved selve hovedbunden, sørg for at vaske dit hår ordentligt igennem efter behandlingen.

  Desuden er det vigtigt at du bruger hårkur og olie en gang imellem, da det giver extra pleje og næring til håret, hvilket forhindrer det i at udtørre og knække. 

  Pro tip: 
  Hvis du undgår balsam fordi du har tyndt hår, og ikke ønsker den tyngde balsamen giver, handler det om at finde en lettere balsam. 

  5. Tør håret naturligt

  Jeg ved udemærket hvordan man ved at føntørre håret, kan skabe det smukkeste hår. Men hver gang du føntørrer dit hår udsætter du det for varme, som kan være hårdt for din hårbund. Prøv at begrænse det, så det ikke bliver en del af din hverdagsroutine. Uanset om du tørrer dit hår med luft eller håndklæde, så handler det om at være nænsom. 

  6. Naturlig styling

  Hvem elsker ikke fantastiske krøller og flotte bølger i håret? Du kan opnå et naturligt look ved at bruge et blødt håndklæde sådan her: 

  Hvis du vil bruge hårtørrer eller glattejern, så invester først i en god varmebeskyttelses serum, hvilket leder os til punkt 7 i guiden. 

  7. Brug heat protection

  Som beskrevet tidligere, kan både føntørring og glatning være skadeligt for dit hår. Hvis du styler dit hår ofte, vil jeg derfor anbefale at du bruger en varme beskyttelse, i form af en heat protection spray. Måske bruger du allerede heat protection, men det er altså ikke nok med et par enkelte sprøjt i dit hår. Du skal sørge for at din heat protection kommer ud i hele håret, og hellere bruge for meget end for lidt. 

  8. Bliv klippet regelmæssigt

  Ved at blive klippet regelmæssigt kan du slippe for spaltede spidser og holde dit hår sund og lækkert at se på. Spaltede spidser kan opstå når du styler dit hår med varme men kan også øges af faktorer som forurening, rygning, stress etc. Ved at blive klippet hver 6-8 uge, kan du sikre et sundt hår. Hvis du har svært ved at finde tid til at blive klippet kan du få frisøren hjem til dig, ved at bruge en mobil frisør!

  9. Drik rigeligt med vand

  Ligesom de ydre faktorer er vigtige i form af conditioner pleje og måske fugtgivende behandlinger som olier. Er det også vigtigt at du er hydreret og får rigeligt med væske. Drik mindst 3 liter vand om dagen, det er med til at sikre et sundt hår. 

  10. Brug et ordentligt glattejern

  Når du skal glatte dit hår er det vigtigt at dit glattejern, er af en god kvalitet, som holder den rigtige temperatur, både for høje og for lave temperaturer er skadeligt for dit hår. Sørg for at dit glattejern kan holde en stabil tempatur.

  Skal du klippes?

  Udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt, så vi kan aftale en tid for hvornår jeg skal komme hjem til dig. 

  Skriv en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *